Vertrouwd en succesvol naar je rijbewijs...

Praktijk rijden


Lesauto

Jouw lesauto is een vrijwel nieuwe Volkswagen Golf Blue Motion. Een ideale lesauto; modern, veilig en van alle gemakken voorzien. Bovendien erg zuinig zodat we het milieu zo min mogelijk belasten.

Als het zomers warm is houdt de automatische airco de auto lekker koel en 's winters rijdt de auto op winterbanden zodat we ook dan veilig op weg zijn. De rijlessen kunnen dan ook vrijwel altijd door gaan. De lesauto is rookvrij.


 

Automaat, volledig elektrisch rijden

Is het rijden in een schakelauto voor jou niet haalbaar, of kies je zelf voor het gemak en comfort van een automaat, dan kun je bij ons ook lessen in de nieuwe Volkswagen ID.3, een volledig elektische auto voorzien van moderne rijhulpsystemen. En ook als je kiest voor een schakelrijbewijs is het wel leuk en leerzaam om tussendoor een keer kennis te maken met elektrisch rijden en met de meest moderne rijhulpsystemen.
 

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Autorijschool Nico ten Kate geeft les volgens de nieuwe methode Rijopleiding In Stappen (RIS).  De Rijopleiding in Stappen (RIS) kun je alleen volgen bij speciaal getrainde en RIS-gecertificeerde rij-instructeurs.
 

De voordelen van RIS zijn:

• Fors hoger slagingspercentage                                        
• Hoge kwaliteit van de rijopleiding    
• Stap-voor-stap aanpak
• Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
• Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart


Bij de RIS-opleiding hoort een lesboek. De hele RIS-rijopleiding bestaat uit 46 hoofdstukjes (scripts), verdeeld over 4 modules. De scripts worden in 8 stappen behandeld. Zo staat stap 1 voor thuis voorbereiden en bij stap 8 beheers je de vaardigheid in alle situaties. Vaak doen we meerdere scripts per les en sommige scripts komen tijdens de rij-opleiding regelmatig terug.
Meer informatie over de Rijopleiding In Stappen vind je hier.

Bij de Rijopleiding In Stappen kun je je thuis alvast voorbereiden. Dit bespaart kostbare tijd waardoor we tijdens de rijles efficiƫnter kunnen werken en er meer tijd overblijft om te oefenen.
 

Toets en examen

Veel leerlingen kiezen ervoor om een Tussentijdse Toets af te leggen.

De Tussentijdse Toets is een soort proefexamen en kun je al een beetje vergelijken met het echte examen. Voor deze toets kun je echter niet zakken, maar wel alvast kijken hoe het eraan toe gaat. Een CBR-examinator beoordeelt je rijvaardigheid en geeft advies en tips tot verbetering zodat je je optimaal kunt voorbereiden op het echte examen. Bovendien kun je alvast vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het (eerste) praktijkexamen.

Nieuwsgierig naar het praktijkexamen? Bekijk alvast het filmpje!